Hayalinizdeki işi almak için 2018’in en iyi 40 ücretsiz özgeçmiş teması

İş arama, tüm adayların enerji tüketen sinir bozucu ve zaman alıcı bir süreçtir. Ben de bir istisna değildim. Hayallerimin işini aradığım zaman, genel olarak sorulması muhtemel soruların cevaplarını hazırlamaya odaklandım ve profesyonel bir özgeçmiş oluşturmaya karar verdim. Word dosyası açtım ve daha önce aldığım eğitimi, teteneklerimi ve yaptığım yarı zamanlı işlerimi listeledim. Sonuç, çaldığım bütün kapılar yüzüme kapandı.

Özgeçmişimi yaklaşık 20 şirkete yolladım ve bunların hiçbiri benimle iletişim kurmadı. Hızlı bir cevabı beklemiyordum ama bir haftadan daha fazla beklemenin bir anlamı olmadığı anladım. Postam ile bir şeylerin test gittiğini düşündüm. Ama sonra özgeçmişimi arkadaşıma yolladım ve e-postam düzgün çalıştığını anladım. Özgeçmişim başarısızdı. Bügün, siz ve benim gibi özgeçmişlerini berbat etmek istemeyen diğer mutsuz iş arayanlarala ücretsiz temalarıyla paylaşmak istiyorum.

Özgeçmişlerinizi berbat etmek yerine, profesyonel, şık ve göz alıcı görünen hazır bir çözüm kullanabilirsiniz. 30'dan fazla 2017 yılında en popüler ücretsiz özgeçmiş temasına göz atın.

Özgeçmişiniz, mülakat öncesine iş verenler üzerinde olumlu bir ilk izlenim yaratmak için tek şanstır, bu yüzden onu her açıdan parlatmak çok önemlidir. Odaklanacak işl ve önemli şey içerik olsa bile, özgeçmişinin yapısını ve görünümünü de dikkate almanuz gerekmektedir. Mükemmel ve profesyonel bir aday olabilirsiniz, ancak özgeçmişiniz bunu vurgulamazsa hiç birkimse bunu bilmeyecektir.

İnc.com'da yapılan araştırmalarına göre, her yeni iş ilanı yaklaşık 250 başvuru sahibi çekmektedir. Öyleyse, başvurduğunuz diğer 249 eleman arasında nasıl girebilirsiniz? Aslında, göründüğünüz gibi zor değil. Kendini potansiyel işverenlere mümkün olduğunca etkili bir şekilde tanıtmak için birkaç ipucu takip edin.

  1. Özgeçmiş formatını seçin. Seçiminiz, dikkat öekmek istediğiniz öncelliklere, yani yeteneklere, deneyime vb. bağlı olacaktır.
  • Deneyiminize, önceki çalıştığınız şirketlere önem vermeniz gerekiyorsa, sizin için kronolojik bir CV formatı en iyi seçenek olacaktır.
  • Yetenekleri vurgulamak isteyenlere fonksiyonel bir CV formatı kullanmaları tavsiye ederim. Fonksiyonel format, yeni bir kariyer alanına girmeye hevesli adaylar için özellikle avantajlıdır.
  • Ayrıca, uzmanlığınızı ve becerilerinizi aynı şekilde vurgulamak için iki formatı birleştirebilirsiniz.

2. Özgeçmiş tasarımına odaklanın. Özgeçmişiniz dikkat çekici ve akılda kalıcı olmalı, ancak çok ağır içeriği, çok sayıda gereksiz unsurlara sahip veya aşırı derece renkli olmamalıdır.

Bu ücretsiz CV şablonlarını topladığımızda, tüm anahtar noktaları dikkate aldık. Sonuç olarak, iyi yapılandırılmış içeriğe sahip, tutarlı ve kolay okunabilen 30 benzersiz özgeçmiş tasarımını seçtik. Sunumunuza kişisel bir dokunuş eklemek için her birini olduğu gibi bırakabilir veya özelleştirebilirsiniz. Bu hazır şablonlardan birini kullanarak, profesyonel bir CV'yi ücretsiz olarak ve hızlı bir şekilde alma fırsatına sahip olacaksınız. Böylece özgeçmiş içeriği üzerinde çalışmak ve boş iş pozisyonları aramak için daha fazla zaman olacaktır.

Doğru şablonu seçmek için daha bir ipucu takip edin lütfen.

3. Çalışacağınız sektörü göz önünde bulundurun. Geleneksel bir alanda bir işe ihtiyacınız varsa, özgeçmişinizi biraz muhafazakar halde tutun. Başlıklar,tarihler vb en önemli ayrıntılara önem vermek için akış çizgi yazı tiplerini kalın renklerle birleştirin.

Şimdi özgeçmiş tasarımını seçmenin temel noktalarıı biliyorsunuz ve artık 30 ücretsiz temamuız arasında seçim yapabilirsiniz.

Minimalist Tarzı Özgeçmiş Şablonu

Dosya biçimleri: Ms. Word | DOCX (2007 or Later), Adobe InDesign | INDD (CS6 or Later), Adobe InDesign | IDML (CS4 or Later),PDF Preview Files.

Temiz Özgeçmiş Şablonu

Temiz Özgeçmiş Şablonu 3 renk şeması içerir.

Simple Snapshot – Ücretsiz Fotoğraf Şablonu

Bu ücretsiz özgeçmiş şablonu, iletişim bilgilerini, iş deneyimini, yetenekleri ve profili vurgulayan bloklardan oluşur.

Classy Emerald – Ücretsiz Word Özgeçmiş Teması

Özgeçmişiniz için şık birtasarıma ihtiyacınız varsa, bu Word şablonunu deneyin.

The İntelligent Applicant – Ücretsiz İncelikli Özgeçmişi

Bu yaratıcı özgeçmiş şablonu, herhangi bir İK yöneticisinin dikkatini çekecekir. Gri tonları CV'nize resmi bir atmosferi ekleyebilir.

Ücretsiz Özgeçmiş Şablonu

Özgeçmişiniz için tamamen ölçeklenebilir ve mükemmel bir şekilde hizalanmıi bir şablona göz atın. Birden fazla renk seçeneği ve ücretsiz yazı tipleri içeren temiz bir düzen sunar.

Profesyonel Özgeçmiş Şablonu

MS Word formatında düzenleyebileceğiniz iki sayfalık bir özgeçmiş teması. Metin açısından zengin, iyi organize edilmiş düzeni, tüm güçlü noltalarınızı potansiyel işverenlere sunmanıza yardımcı olacaktır.

Ücretsiz Özgeçmiş

Bu yazdırmaya hazır özgeçmiş şablonu, Ms Word, Ai ve PSD biçimlerinde kullanılabilir. Temanın paketinde de bir PDF yardım dosyası da bulunmaktadır.

Ücretsiz Özgeçmiş Paketi

Bu ücretsiz paket, Aİ formatında 2 yazdırılabilir özgeçmiş sürümü, PSD formatında bir web özgeçmiş sürümü ve bonus olarak Aİ formatında bir kartviziti sunar.

İnfografik Özgeçmiş

İnfografik tarzında tasarlanmış ve PSD formatında bulunan iyi hazırlanmış bir özgeçmiş şablonu.

6 Profesyonel Özgeçmiş Şablonu

Bu paket 6 profesyonelce tasarlanmış CV şablonu içermektedir. Her  biri iki sayfalık bir özgeçmiş ve bir kapak mektubu içerir. Şablonları özelleştirmek için sadece fotoğraflarıızı ekleyin ve varsayılan metni sizinkiyle değiştirin.

Grafik Tasarımcı için Özgeçmiş

AI formatındaki bu ücretsiz özgeçmiş şablonu, hoş bir görünüm için iyi yapılandırılmış bloklara ve yumuşak renklere sahiptir.

Grafik Tasarımcı PSD Özgeçmiş Şablonu

Bu ücretsiz profesyonel PSD temasıyla hayalinizdeki işi alın. En kısa sürede istediğiniz şekilde düzenleyin.

Ücretsiz PSD Özgeçmiş Şablonu

Bu ücretsiz şablonu, A4 boyutunda, 300 DPİ çözünürlükte, CMYK'da 3 katmanlı düzenlenebilir PSD dosyası ile paketlenmiştir. Temiz bir görünüm ve Roboto yazı tipine sahiptir.

Freebie 2015 | MaviGrafik Özgeçmiş

İşte yazdırabilir en iyi ücretsiz CV şablonlarından biridir. Bu PSD dosyasının tüm öğeleri düzenleyebilirsiniz.

Duyarlı Yazdırma Şablonu

Basit ve şık bir özgeçmişe ihtiyacınız varsa, bu yazdırmaya hazır tasarımını düşünün. Bu Alvector dosyası 8,5 ”x 11” boyutlarına, 300 dpi çözünürlüğe ve CMYK renk profiline sahiptir.

Ücretisiz PSD Özgeçmiş ve Kapak Mektubu Şablonu

Fotoğrafçılar, tasarımcılar veya diğer sanatsal bireylerin bu PSD paketini dikkate almaları önerilir. Hem özgeçmişe hem de kapak mektubuna ücretsiz erişim sağlar.

Ücretsiz Özgeçmiş

Potansiyel işverenleri etkilemek için başka bşr CV şablonu inceleyin.

Freebie - Özgeçmiş Şablonu

İşte A4 formatında özgeçmişleri için çağdaş, yazdırmaya hazır ve %100 düzenlenebilir bir PSD tasarımı. Bu ücretsiz paketi  özgeçmiş, kapak mektubu ve kartvizit şablonları içermektedir.

Ücretsiz Minimalist ve Temiz Özgeçmiş Şablonu

Bu ücretsiz özgeçmiş şablonu hem Photoshop hem  de Illustrator'da kullanılabilir. Başlıca özellikleri, A4 boyutu, 300 dpi çözünürlük, Montserrat yazı tipi ve nesne başlığı içerir.Bu ücretsiz pakette bir kapak mektubu da mevcuttur.

Ücretsiz Özgeçmiş Şablonu - vol. 1

Bir sonraki ücretsiz özgeçmiş şablonu broşür şeklinde tasarlanmıştır. Bir düşünce düzeni ile gelen PSD dosyası kolayca tercihlerinize göre uyarlanabilir.

Ücretsiz Özgeçmiş Şablonu

Tamamen düzenlenebilir metin ve resimlerle gelen  300 dpi'lik bu PSD özgeçmiş şablonunu deneyin. Lato font, Flat İcon ve Font Awesome dahil olmak üzere modern hileleri kullanır.

Ücretsiz Özgeçmiş Şablonu

Bu zevkli bir şekilde tasarlanmış PSD şablonu, elemanların dikkatini çekmenize izin verecek renkli unsurları içeriyor.

Ücretsiz Özgeçmiş Şablonu – vol.4

İşte iyi gruplandırılmış PSD katmanları ve karanlık düzeni ile gelen bir A4 özgeçmiş şablonu. Tasarımında kullanılan fontlar Arial, Roboto ve Segoe UI simgeleri içerir.

Ücretsiz Özgeçmiş Şablonu

Bu ultramodern temasıyla özgeçmişinizin yaratıcı görünmesine izin verin. Bu özgeçmiş ve kspsk mektubu PSDfolio sayfaları ile birlikte gelir. Bu tasarımların açık ve koyu versiyonlarından da seçim yapabilirsiniz.

Professional Resume / CV Şablonu

Bu ücretsiz Özgeçmiş Temasıyla hayalinizdeki işi almak için şansınızı artırın. Şablon AI formatında ve 11 ”x 8” çözünürlükte geliyor.

Ücretsiz – CV / Özgeçmiş / Portföy

İşte bu ücretsiz şablonu iki sütün düzeni, yıldız sıralaması, simgeler ve küçük çekici etiketleri içerir. Şablon AI formatında gelir.

Modern Özgeçmiş / CV Freebie

Bu ücretsiz şablonu temiz bir CV ve kapak mektubu ile birlikte gelir. Şablonlar EPS, AI ve PSD formatlarında mevcuttur. Pakete bir logo da dahildir.

Ücretsiz Özgeçmiş Şablonu

Bu PSD katmanlı şablon, eğitim ve iş deneyimi ödüllerinden kişisel yeteneklerine kadar gerekli özgeçmiş bölümlerini içeriyor. Temanın tasarımı, ilerleme çubukları ve dairesel ön yükleyiciler ile dikkatini çeker.

Ücretsiz Duyarlı Şablonu – vol.2

Yeteneklerinizi kolay ve anlaşılır bir şekilde sunmak  isterseniz, bu iyi yapılandırılmış A4 boyutunda bir şablon kullanın. Yüksek kaliteli PSD dosyası tamamen özelleştirilebilir.

Ücretsiz Zarif Özgeçmiş ve PSD Kapak Mektubu Şablonu

İşte başarılı bir özgeçmiş ve kapak mektubu tasarlamak için ücretsiz PSD katmanlı dosyaları kullanın. 2550 x 3284 piksel, 300 dpi ve 3 renk versiyonu ile birkilte gelir. Dosyalarını düzenlemek için Adobe Photoshop CS4 + kullanmanız gerekir.

Grafik Tasarımcılar için Ücretsiz Profesyonel Özgeçmiş Şablonu

Bu ücretsiz CV tasarımı, minimum kelime ile en iyi niteliklerini ifade etme fırsatı sunar. AI formatında yapılan bu düzenlenebilir şablon, Champagne ve Limousines olarak adlandırılan zarif ve okunaklı bir yazı tipine sahiptir.

Ücretsiz Basit Profesyonel Özgeçmiş Şablonu

Bu şablonun sade görünümü, iş, finans, endüstri, politika, eğitim ve diğer birçok alanda yer alan iş arayanlar için mükemmel bir seçimdir.

Duyarlı Özgeçmiş Şablonu

Akıllı bilgi mimarisinden ve bu özgeçmiş şablonun temiz görüntüsünden yararlanın. Bu ücretsiz teması Photoshop'ta düzenlemek kolaydır.

AI Duyarlı Şablonu – Üçüncü Sürümü

Okunabilirlik, minimalizm bu temanın temel özellikleridir. Adobe Illustrator'da kolayca düzenlenebilir.

Frebbie – 3 Sayfa Özgeçmiş Şablonu

PSD formatındaki bu üç sayfalık özgeçmiş şablonu, kişisel bilgi, beceri, deneyim ve hobiler gibi tüm önemli ayrıntılara vurgu yapmak için tasarlanmıştır.

Ücretsiz Minimalist CV Şablonu

Yazdırmaya hazır ücretsiz bir CV şablonuna göz atın. Alformat, 300 dpi, CMYK, sınırsız çözünürlük, düzenlenebilir renkler, yazı tipleri ve simgeler gibi en önemli özellikleridir. Bu şablonu en iyi şekilde değerlendirmek için paketinde bulunan adım adım PDF kılavuzunu kullanın.

Blush ve Pixie

Freesumes tarafından tasarlanan ücretsiz bir özgeçmiş şablonudur. Pembe tonda tasarlanan CV'niz zarif, göz alıcı ve aynı zamanda profesyonel görünecek. Fotoğraflarınızı ekleyebilir ve varsayılan metni Microsoft Word kullanarak değiştirebilirsiniz.

The Minimalist – Word Özgeçmiş Şablonu

Bu şablonu içerik bakımından zengin bir tasarıma sahiptir. Şablon .doc biçiminde kullanılabilir.

En çok satılan özgeçmiş paketi

12 özgeçmiş şablonu, 12 kapaklı mektup ve ve yaratıcı portföy şablonu içeren paketi incelenin. Ayrıca 30 hobiler simgesi, 50'den fazla sosyal medya simgesi ve vektör dünya haritaları içerir. Word ve İndesign dosya sürümlerinden seçim yapabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi, seçim yapabieceğiniz çok çeşitli teması var. Burası farklı formatlarda şablonları bulabilirsiniz. Birçok paketi bonus olarak kapak mektupları veya kartvizitleri sunmaktadır.

Sizce bu 30 ücretsiz yazdırılabilir özgeçmiş şablonundan hangisi denemesi gerekiyor? Bu set için mükemmel bir tamamlayıcı seçim olabilecek herhangi diğer CV temalarını biliyor musunuz? Bu makalenin yorumları bölümünde kendi fikirlerinizi paylaşmakta özgürsünüz.

Bonus bölümü:Premium Özgeçmiş Temaları

Envanter, farklı stillerdeki temaları ve akla gelebilecek birden fazla amacı karşılayan temaları içerir. Sadece 17 dolar ödeyerek, önceden tasarlanmış yazdırmaya hazır özgeçmiş şablonuna sahip olacaksınız. Tüm temalar tamamen düzenlenebilir. Dijital pazardaki en iyi 10 premium özgeçmiş şablonun koleksiyonuna göz atın.

Wiliam Doyle –Etkinlik Yöneticisi için Özgeçmiş Teması

Wiliam Doyle açık ve kısa bir düzen yapısı içeren yazdırmaya hazır bir özgeçmiş şablonu. Bu etkinlik planlayıcıları için en uygundur. İndirme paketine dahil 3 farklı düzen seçeneği mevcuttur. Tema tamamen düzenlenebilir. EPS, PDF, PSD ve AI dosya formatlarını içerir. Önceden tasarlanmış bir kartvizit, temaya ücretsiz olarak dahil edilir.

Detayları

Olivia Dawson – Proje Yöneticisi için Özgeçmiş Teması

Olivia Dawson, yazdırabilir özgeçmiş şablonu, proje yöneticilerinin yeteneklerini ve çalışma deneyimlerini profesyonel bir şekilde sunmalarına yardımcı olacak modern görünümlü bir tasarıma sahiptir. İndirim paketi 2 tasarım seçeneği içerir. Fotoğraflı veya fotoğrafsız hazır özgeçmiş tasarımlarından birini seçebilirsiniz. Tema arşivine da ücretsiz bir kartvizit dahildir.

Detayları

Rachel Evans – Dijital Pazarlama Müdürü için Özgeçmiş Şablonu

Bu mükemmel şablonu bilgilerin daha organizeve gelişmiş görünmesini sağlar. Tüm tema öğeleri istediğiniz şekilde özelleştirebilir. Bu özel şablon, temiz ve zengin tasarıma sahiptir. Aralarından seçim yapabileceğiniz 3 hazır düzen seçeneği vardır.

Detayları

Adam McKenley – Diş Hekimi için Özgeçmiş Şablonu

Bu şablon, dış hekimleri ve sağlık uzmanları için en iyi seçimdir. Açık mavi renk tonlarındaki göz alıcı renk şeması sayfaya profesyonel bir sunum getirir. Temada ücretsiz yazı tipleri kullanılır. Ulaşılması kolay iletişim bilgileri ve QR kodu uygulaması, potansiyel işverenlerin sizinle kolayca iletişim kurmasını sağlar.

Detayları

Allison Reed – Metin Yazarı için Özgeçmiş Şablonu

Bu özel yazdırabilir özgeçmiş şablonu, metin yazarlığı becerilerinizi etkili bir şekilde sunmak için ihtiyacınız olan temasıdır. Şablonun temiz düzeni, çalışma deneyimini, eğitimini ve diğer türdeki verileri profesyonel ve kolay takip edilen bir şekilde sunmak için profesyonelce tasarlanmıi temasıdır. Tema tamamen düzenlenebilir ve içeriğinizi akıllı bir şekilde sunmak için ihtiyacınız olan her şeyi içerir. Yazdırılmaya hazır, tamamen katmanlı PSD dosyları içerir.

Detayları

Liza Brown – İnsan Kaynakları Müdürü için Özgeçmiş Şablonu

Yazdırabilir özgeçmişinizi hazırlamak için profesyonel bir tasarıma ihtiyacınız varsa, aşağıdaki hazır çözümü kullanmayı düşünün. Liza Brown, insan kaynakları uzmanları için en uygun temiz bir CV şablonudur. Hepsi %100 yazdırılmaya hazır. 4 popüler dosya formatı içerir. Şablon çağdaş endüstri standartlarına göre tasarlanmıştır.

Detayları

Christian King  - Proje Yöneticisi için Özgeçmiş Şablonu

Seçilen siyah-beyaz renk şeması yazdırabilir özgeçmiş şablonuna zarif ve profesyonel bir sunum getirir. Tasarım, proje yöneticilerinin yeteneklerini ve deneyimlerini potansiyel işverenlere sunmak için tasarlanmıştır.

Detayları

Craig Hoffman – Server uygulama geliştirici için Özgeçmiş Şablonu

Craig Hoffman, kaygan bir yapıya ve çok amaçlı tasarıma sahip özgeçmiş şablonudur. Aynı zamanda web tasarımcıları, yazılım mühendisleri ve diğer BT profesyonelleri için de yararlıdır. Tema benzer bir tasarım sahip ücresiz bir iş kartını de içermektedir.

Detayları

Hunter Williams – İnsan Kaynakları Müdürü için Özgeçmiş Şablonu

Bu yazdırabilir özgeçmiş şablonu, insan kaynakları yöneticilerinin özgeçmişlerini hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmasına olanak tanıyan yararlı öğeleri içerir. Düzen tamamen düzenlenebilir ve çeşitli içerik bloklarına sahiptir. Şablon ve kartvizit yazdırılmaya hazır. Tüm içerik blokları içeriğinizle hızlı ve kolay bir şekilde değiştirilebilir, kaldırılabilir, düzenlenebilir ve yüklenebilir.

Detayları

Sansar – Şarkıcı ve Aktör için Özgeçmiş Şablonu

Yeteneklerinizi en çekici şekilde sergilemek istiyorsanız, bu yazdırabilir özgeçmiş şablonuna göz atın. Tema, şarkıcı veya aktör için hazırlanmıştır. İsterseniz farklı bir amaç için de kullanabilirsiniz. Temanın tüm öğeleri hızlı ve kolay bir şekilde düzenlenebilir. Temalar 4 farklı formatta mevcuttur. En uygun olanı seçmekte özgürsünüz. Şablon, becerilerinizi profesyonel şekilde sunmanız için ihtiyacınız olan her şeyi içerir.

Detayları

Jim Bennett – Ön uç geliştirici için Özgeçmiş Şablonu

Önizleme - Detayları Görüntüle

Mike Hunt – Profesyonel Temizlikçi ve Konuk Hizmet Temsilcisi için Misafirpervelik Özgeçmiş Şablonu

Önizleme - Detayları Görüntüle

Lana Munro – Şarkıcı ve Aktör için Özgeçmiş Şablonu

Önizleme - Detayları Görüntüle

Paul Hoffman Özgeçmiş Şablonu

Önizleme Detayları Görüntüle

Theodore Gonzalez – Sanat Yönetmeni için Özgeçmiş Şablonu

Önizleme Detayları Görüntüle

Lauren Devis Saç Stilisti için Özgeçmiş Şablonu

Önizleme Detayları Görüntüle

Kelly Hensley – Hemşireler için Tıbbi Özgeçmiş Şablonu

Önizleme Detayları Görüntüle

Minimal Özgeçmiş / CV Teması

ÖnizlemeDetayları Görüntüle

Christopher J. Powell – Temiz Özgeçmiş Şablonu

Önizleme Detayları Görüntüle

Clark Walker - Yazar ve Gazeteci için Özgeçmiş Şablonu

Önizleme Detayları Görüntüle

Maximilian Baumgartner – Grafik Tasarımcısı için Özgeçmiş Şablonu

ÖnizlemeDetayları Görüntüle

Jonathan Mancini – Makine Mühendisi için Özgeçmiş Şablonu

ÖnizlemeDetayları Görüntüle

Benjamin Thompson – Çok Amaçlı Zarif Özgeçmiş Şablonu

ÖnizlemeDetayları Görüntüle

Bryan Hawkins – Restoran Müdürü için Özgeçmiş Şablonu

Önizleme Detayları Görüntüle

Jessica Chapman – Avukat için Özgeçmiş Şablonu

Önizleme Detayları Görüntüle



Oksana Semenchuk

Web tasarımı ile ilgili herhangi bir konuda ilham kaynağı arıyorsanız, Oksana'nın makalelerinin koleksiyonu inceleyin. Sizin için kullanışlı olmalıdır. Onu LinkedIn'de takip edin.