Low Poly Generators – Çokgen Yapıları ile Web Üzerinde Dolum

Low Poly zaten çok yeni bir şey değil ama şu anda bu tasarımlar hüner ve popülerliği ile ivme kazanmıştır. Arka planı kaplayan Poligonal dokular ile kaplanmış müthiş web sitelerinin bir çoğunu gördüğünüzden eminim. Bugün bunlardan bir tanesini nasıl oluşturmanız gerektiğini anlatacağım.

Peki Low Poly nereden geldi? Başlangıçta bu teknik sayesinde düşük çokgen çözünürlükleri sayesinde gerçekleştirilmiştir, onun işleme hızı için video oyunları, 3D modelleme ve sahneler oluşturmak için kullanıldı.

Bir ölçüde Low Poly mozaik özel bir şekildir. Ama bunun yerine bir tür şekiller kullanarak Low Poly (üçken şekiller, tasarımcılar tarafından kullanılan en yaygın şey olmasına rağmen) çokgen biçimler ile kullanılmaktadır. Bugün size herhangi bir olası renk ile dokular oluşturmanıza veya hissetmenize yardımcı olmak istiyorum, bazıları gerçekten harika araçlar ile tasarlandığında tasarım araçları arasında göz doldurmak için iyi bir şanstır. Siz Low Poly hayranları için oluşturulan altı ücretsiz kullanım araçlarını sizlere sunmak istiyorum.

***

Trianglify

Trianglify basit Low Poly arka planı kısa sürede oluşturulabilen ve SVG dosyaları olarak indirebilirsiniz. Rastgele seçilen renkler yerine oluşturulmasını istediğiniz renkleri seçebilirsiniz. Şekillerin dağılımı ve boyutlarını kontrol etmeniz mümkündür. Bulanıklık etkisi mevcuttur. Sizler mümkün olduğunca hızlı soyut arka planlar oluşturmanız gerekiyorsa "Trianglify " tercih edeceğiniz bir araç olmalıdır.

trianglify

***

Triangulate Images

Bu araç yüklenen görüntülere Low Poly etkileri oluşturmanıza olanak tanır. İnce bir konfor ayrıntılı derecede bağlı olarak ikinci çokgen sayısına kadar sağlar. Buton üzerindeki parametreler karıştırarak ve rastgele sonuçları ile yerini aldı. Bir kez oluşturulan dosyayı PNG veya SVG olarak indirebilirsiniz. SVG ile hala favori vektör editörleri üzerinde özelleştirme imkanı sağlamaktadır.

triangulate-images

***

I ♥ ∆

Bu görüntüler ile Low Poly oluşturmak için bir araçtır ve bu şekilde adlandırılır "I ♥ ∆" tahmin etmek zor. Otomasyon derecesi diğer araçlara göre daha sınırlıdır. Daha manuel çaba gerektirmektedir. Bir görüntünüz varsa, bazı tıklamalar ile ayarlamanız gerekmektedir. Her bir nokta elde edilebilecek bir üçğen şekline eşittir. Bu yüzden oldukça bireysel Low Poly grafik ile oluşturulur.

Eğer siz biraz daha çabuk görüntülere sahip olmak istiyorsanız 25 puan ile dagıtmanız ve daha sonra bunları değiştirmeniz için randomize kullanabilirsiniz. İndirilen dosyalar SVG olarak geliyor. Kendisi saf HTML ve JavaScript olarak gelebilir ve tarayıcıda çevrimdışı olarak çalışabilir.

I-love

***

DMesh

DMesh - Dofl Y.H. Yun tarafından tasarlanan, asabi bir sanat halinde görüntüleri döner özellikli bir tarayıcı uygulamasıdır. Bir görüntü analizi ve güzel bitmiş bir ürün için nirengi deseni üretmek için çalışmaktadır. Program kurmak için, Dofl herhangi bir tasarım geçmişi olmayan biri için DMesh yapmak bilgisayar görme teknolojilerinin çığır açan bir tasarımını kullanmıştır.

image-generator

***

Image Triangulator App

Image Triangulator size herhangi bir görüntünün üçgen yeteneği verir. Alacağınız soyutlama düzeyi çizimin kaynak miktarına bağlıdır. Uygulanan bir metin dosyası ve pdf olarak son görüntüler olarak çizimlerden puan kaydetmek için izin vermektedir. Orijinal görüntü bir alt katman olarak dahil edilecektir, Adobe Illustrator ile pdf dosyasını düzenleyebilirsiniz. 

triangulator-copy

***

Delaunay Triangulation

Sürükle ve bırak, blog içerisine fotoğrafları sürükleyerek bu ayarları değiştirmek ve nasıl resimleri değitirdiğinizi görmek için bu Low Poly yaratıcısına bakın

delaunay

***

Yorum alanını kullanarak sevdiğiniz dokuları bizlerle paylaşmak adına lütfen çekinmeyin, sanırım başka bir şey yok, iyi günler.

Bu makale İngilizce’den tercüme edilerek düzenlenmiştir. Orijinal makaleye buradan ulaşabilirsiniz; Low Poly Generators: Filling the Web With Polygonal Constructions


Barış Hepçorman

Barış profesyonel bir içerik pazarlamacısı ve ilham veren bir yazardır. Gündüz pazarlama müdürü, gece ise yazar, iş, pazarlama, tasarım ve web geliştirme üzerine birçok blog yazısı yazıyor. Web sitesi oluşturucular ve CMS ile çalışmayı ve deneyimini okuyucularla paylaşmayı seviyor. Onu LinkedIn'de takip edin