15 Üst Düzey Sağlayıcılardan En İyi Joomla Eklentileri

Şüphesiz ki, Joomla günümüzde en güçlü içerik yönetim sistemlerinden biri ve oldukça değerli bir platformdur. Sizler performansı arttırmak adına, belirli yeteneklere sahip birden fazla fonksiyonel araçları kullanabilirsiniz. Joomla'yu biraz yoksun veya acil ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek adına bir kaç işlevsel araca ihtiyaç duyabilirsiniz, bugün bu makalede Joomla eklentilerini ele alıp değerlendireceğiz.

Bu CMS'yi kullanarak uzun yıllar boyunca, sizler sayısız Joomla eklentilerini ve sağlayıcılarını ele aldığınızdan eminim. Ancak, şimdilik bunları bir kenarı bırakın ve bu makaleye tüm dikkatinizi verin. Bazı şirketlerin ücretsiz ve premium öğeleriyle dolu sürekli güncellenen stokları bulunmaktadır. Bu sayede sizler projeleriniz için en uygun olan seçeneği bulabilirsiniz.

Bu uzantılar ile web sitenize zarar verebilirsiniz, ancak aynı zamanda fayda da sağlayabilirsiniz. Sizler kötü bir durumda onları kolay ve hızlı bir şekilde devre dışı bırakabilir ve bu eklentilerden faydalanabilmek adına biraz teknik ve bilgiye ihtiyacınız olabilir. Bu eklentilerin bazıları gerçekten sağlam argümanlara dayanmaktadır.

Onlar sunucu alanında çok yer kaplayabilirler, bu nedenle sizin performansınızda yavaşlamalar olabilir. Sitenize çok fazla eklenti eklemekten kaçınmanızı tavsiye ederim. En doğru kullanım şekli ise size gerçekten lazım olan eklentiler ile yolunuza devam etmeniz tavsiye edilir.

Bizler burada sizlere sadece doğru Joomla eklenti sağlayıcılarını sunmak istiyoruz, bunun için aşağıdaki yazının devamını okuyarak, bizim uyarılarımızla birlikte siz en doğrusunu bularak hiç bir zaman kaybı yaşamamış olacaksınız.

Alledia

alledia

Bizim yazımızda ilk sırayı alan Joomla uzantısı güvenilir geliştiricisi Alledia'dır. Açık kaynak kodlu yönetim sistemlerine odaklanan şirket 2010 yılının Şubat ayında kurulmuştur. Alledia ürün yelpazesinde, Joomla üyelik sistemi spam koruması, site haritası, meta indirilebilir içerik, butonlar, geri sayım sayacı ve videolarla (YouTube, Vimeo ve Wistia) ilgili uzantılar bulunmaktadır.

***

RSJoomla

rsjoomla

RSJoomla sekiz yıllık tecrübesi ile en iyi Joomla uzantı sağlayıcılarından birisidir. Premium veya ücretsiz kullanabileceğiniz çeşitli Joomla uzantıları arıyorsanız RSJoomla bu ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Ücretli seçenekleri incelediğinizde güvenlik hizmeti, iletişim formu oluşturucu, ticket sistemi, otomatik eposta gönderimi, resim ve diğer dosya yükleyicileri bulunmaktadır. RSJoomla'nın ücretsiz sunumlarından bahsetmek gerekirse resimleri görüntüleme, içerik, sosyal ağlar gibi kendi tanıtımını yapmak adına uzantıları bulunmaktadır.

***

Joobi

joobi

Juubi, Joomla pazarında web siteleri uzantılarını aramak adına bir başka harika yerdir. Burada, e-ticaret  (jMarket, jAuction, jVoucher, vb), müşteri yönetimi (jTickets, Jcontacts, jFeedback), iletişim (jNewsletter, jBounceback, jLinks) ve diğer (jDefender, jAffiliates, jDocumentation) türleri bulabilirsiniz. 

***

JoomlaTools

joomlatools

JoomlaTools, Joomla kullanımını kolaylaştırmayı amaçlayan profesyoneller tarafından oluşturulan ve sıkı sıkıya bağlı bir ekip tarafından yürütülmektedir. Bu şirket, Premium eklentileri karakter-ize ederek basit olmayan güçlü fonksiyonel eklentiler sunmaktadır. Onun envanterinde medya yönetimi, indirilebilir belgeler, kullanıcı analizi ve denetim için izin verilen hafif araçları bünyesinde barındırmaktadır.

***

TechJoomla

techjoomla

TechJoomla 2009 yılı başında başlayan ve o zamandan beri premium ve ücretsiz uzantılar sunan  zengin bir koleksiyona sahiptir. Premium seçenekler arasında fon yaratma, reklamcılık araçları, canlı sohbet, bilet satışı ve çok daha fazlası bulunmaktadır. TechJoomla ücretsiz uzantılarına gelince, onlar sosyal ağlar aracılığı ile içerik güncelleme0 web profiline PDF dosyaları ekleme, ödeme ağ geçitleri, görsel özellikleri sunmaktadır.

***

Digital Peak

digital-peak

Güçlü Joomla web siteleri için profesyonel çözümler sunan en iyi firmaların başında Digital Peak gelmektedir. Onların yaptığı eklentiler kusursuz işlevsellikleri ve duyarlı uzantıları ile oldukça gelişmiştir. Başlıca eklentileri şunlardır: DPCalendar (Ajax tabanlı olay yöneticisi), DPCases (vaka yönetimi için sezgisel bir araç) ve DPAttachements (otomatik jeneratör).

***

StoreJextensions

storejextensions

StoreJextensions, Premium ve ücretsiz Joomla eklentilerden oluşan oldukça harika ve zengin bir kaynaktır. Öğelerin kolay bulunmasına yardımcı olmak adına size erişebilirlik, reklam, e-ticaret, sosyal, istatistikler ve web sitenizin kullanılabilirliğini arttırmak için tasarlanmış bir çok faydalı eklentiyi bünyesinde barındırmaktadır.

***

SiteGround

siteground

SiteGround, şirketi ücretsiz kaynaklar sunan ve çeşitli öğreticiler ile şablon ve uzantılar sunan ve Joomla topluluğuna destek veren bir şirkettir. İkinci olarak Google çeviri aracılığı ile hemen her dile çevirerek metinlere işlemektedir ve  jPageTranslator ile içeriği yaymanıza olanak sağlar, korsanlara karşı jShareEasy web güvenliğini sağlamak adına jHackGuard sunmaktadır. Ayrıca diğer üst düzey geliştiriciler tarafından sunulan birçok premium uzantıları kapsamaktadır, siteground.com unutmayın.

***

DJ-Extensions

dj-extensions

DJ-Extensions, göz önünde olan kullanıcıların isteklerini ve geri bildirimleri doğrultusunda Joomla eklentileri geliştiren bir şirkettir. 2006 yılında kurulan ve çeşitli amaçlar için tasarlanan ticari ve ticari olmayan uzantıların geniş bir yelpazesini sunmaktadır.

***

IdealExtensions

idealextensions

IdealExtensions, Joomla tabanlı sitenin işlevselliğini genişletmek adına oldukça kullanışlıdır. Bu sağlayıcı müşterilerine Google Map, Captcha, ekranla ilgili makaleler, SSS ve kişileri yönetmek adına Premium eklentiler sunmaktadır. Bu pazarda, şu anda bir kaç ücretsiz araç ve bileşenler halinde Joomla modülleri dönüştürmek adına spamlara karşı e-posta adreslerini korumak adına sizlere sunmaktadır.

***

iJoomla

ijoomla

iJoomla  2010 CMS Expo'dan beri en iyi Joomla uygulama geliştirme firmaları arasında bir statü ile ödüllendirilmiş bir şirket, web sitenizin seviyesini bir ileri seviyeye taşıyarak işlevselliğini arttırmak için kurulmuştur. Özel ilgi sunan ve müşteri yanlısı Joomla uzantıları arasında (online dersler oluşturma) ve yayıncı (şık haber portalı inşaası), Reklam ajansı (sitelere reklam yerleştirilmesi), SEO (içerik arama motoru optimizasyonu) bulunmaktadır.

***

StackIdeas

stackideas

StackIdeas ayrıca bir yatırım yapmaya yönelik güvenilir şirketlerin bir kümesine aittir. 2009 yılında başlatılan, bu etkileşim web sitenizi daha çekici hale getirebilir, sofistike Joomla uzantılarını kusursuz bir üne kavuşturdukları gerçektir. Sosyal medya seçenekleri blog entegresi, form oluşturma ve yorum gönderme araçları bulunmaktadır.

***

Kubik Rubik

kubik-rubik

Kubik Rubik, ücretsiz Joomla eklentileri ile dolu denenmiş gerçek bir portaldır. Açık kaynak kodlu yazılıma adanmış portalın sahibi Viktor Vogel, Joomla topluluğuna cömert bir katkıda bulunmuştur. Onun ürünleri çeşitli ihtiyaçlara göre hizmet ederken, yedek oluşturma, ziyaretçi hesaplama, anahtar kelimelere göre makale düzenlenmesi, site haritası ve yazar kutusu ekleme gibi çeşitli işlemleri sunmaktadır. Sunduğu farklı şeyleri görüntülemek için web sitesini ziyaret edin.

***

JoomlArt

joomlart

Joomlart tarafından yayımlanan kolay kullanımlı eklenti web sitenizi zenginleştirmenizi kolaylaştıracak. Şirket 2005 yılından bu yana on yıldır sektörde iyi bir yer almış ve bu süre içerisinde geniş bir kitleye ulaşmıştır. JoomlArt ücretsiz öğeleri (Çoklu Bileşenleri, Görüntü Hotspot, Promo Bar Modülü, vb) ve üyelik erişimi gerektiren (Social Locker, Voice Component, Disqus Debate Plugin, Content Popup Module) gibi uzantıları barındırmaktadır.

***

GetK2

getk2

Joomla eklentilerinde son kaynağımız GetK2. adındanda anlaşılabileceği gibi K2, çok yönlü bir içerik yöneticisi sunar ve bazı eklentiler daha fonksiyonel yetenekleri genişletmek içindir. K2 önyüz gönderimleri ile e-posta almak adına K2 kategorileri ekleyerek K2 Joomla sitenizin güncel CSM sistemine taşıyabilirsiniz. Daha fazlasını bulabilmek adına getk2.org web sitesine göz atmanızda fayda olacaktır.

***

Birden fazla Joomla eklentileri, web sitesi sahiplerine gerçekten büyük bir potansiyel sunmaktadır, ancak sisteminizin daha hızlı çalışması için sadece işinize yarayacak eklentileri kullanmanız gerektiğini göz ardı etmeyin. Joomla eklentilerini bulabileceğimiz başka kaynaklara sahipseniz lütfen, onları bizimle paylaşın.



Barış Hepçorman

Barış profesyonel bir içerik pazarlamacısı ve ilham veren bir yazardır. Gündüz pazarlama müdürü, gece ise yazar, iş, pazarlama, tasarım ve web geliştirme üzerine birçok blog yazısı yazıyor. Web sitesi oluşturucular ve CMS ile çalışmayı ve deneyimini okuyucularla paylaşmayı seviyor. Onu LinkedIn'de takip edin